Na kmetiji smo že pred leti nabirali različna zelišča in jih namakali v žganje. Prav tako smo že pred leti registrirali tudi žganjekuho kot dopolnilno dejavnost na kmetiji. Naš zeliščni liker pa je posebej primeren za obdarovanje, saj ima učinek na počutje človeka. Da bi bil še bolj primeren za obdaritev Vam po Vaši izbiri ročno zapišemo besedilo na steklenico. Običajne zapisane besede so »Rožce z Gorjancev za … Tekst običajno ima eno izmed naslednjih besed, lahko pa tudi karkoli po Vaši želji: mamo, taščo, očeta, tasta, rojstni dan, zdravje, strica, teto, 60 let, botra, brata, Janeza, Jožeta, Marijo, oziroma besede po naročilu


image010
Digital image

Rož'ce z Gorjancev pa so odlično poslovno darilo!

Kako učinkuje naš zeliščni liker?


Zdravilna zelišča so danost narave. Skrbno nabiranje v neokrnjeni naravi na Gorjancih, namakanje v žganju, okušanje in trud domačih kmečkih rok pa so privedli do prefinjenega okusa zdravilnih kapljic.
IMG_4686
IMG_4731
IMG_4732
Naša narava nudi prostor za rast številnih zdravilnih zelišč. V neokrnjeni naravi, stran od cest, je kotiček, kjer ta zelišča skrbno nabiramo. Od prvih pomladanskih trobentic in vijolic, preko dobro poznanih zdravilnih zelišč do poslednjih jesenskih listkov. Z roko in s srcem, da bi pomagali tistim, ki bi jih užil. Najmanj trideset različnih vrst jih je. Namočena so v mešano domače žganje in so rahlo oslajena.

Kemične in biološke analize


Kemično in senzorično preizkušanje zeliščnega likerja »Rož'ce z Gorjancev« je opravil KGZS - Zavod Novo mesto (Lot: 2014):


- videz: alkoholna pijača rjavkaste barve – barve karamela, bistra in brez usedline


- vonj: alkoholen, aromatičen, značilen po zeliščih


- okus: alkoholen, po zeliščih, blago trpek in sladkast, kakor je značilno za zeliščne likerske pijače, prijeten


- vsebnost alkohola: 26,1 vol %


- skupni sladkor: 296 g / L


Analiza učinkovitosti


Analiza učinkovitosti je bila opravljena izven uradnih inštitucij po eni izmed alternativnih metod. »Rož'ce z Gorjancev« naj bi pomagale pri:

- izločalih
- spolnih organih
- koži
- pri krvnem obtoku
- limfi
- dihalih
- živčevju
- prebavilih

Dosegle naj bi 85 % učinkovitosti švedske grenčice pervivo.

Priporočeno je uživanje zjutraj na tešče. V 0,3 cl vode se da mala žlička likerja in spije. Stik s kovino ni zaželen. Likerja naj ne uživajo nosečnice in otroci do 16. leta zaradi prisotnosti alkohola. Seveda se liker lahko pije tudi na običajen način vendar ne pred vožnjo.

Vsak letnik zeliščnega likerja ima nekoliko drugačno stopnjo alkohola, sladkorja in učinkovitost.

Napisi po naročilu


Rož'ce z Gorjancev so lahko darilo za posebno osebo ali posebno priložnost. To lahko zapišemo na steklenico. Naročilo napisa lahko oddate na elektronski naslov Kmetija_Kastelic@t-2.net ali prek SMS sporočila na številko 051 41 33 68 (Andrej). V popoldanskem času Vaše naročilo potrdimo in izdelamo želeni napis.