Nastanek trgovinice


Misli o trgovinici izvirajo iz obdobja nastajanja prvega zeliščnega likerja. Kakovostno blago, kot je to naš zeliščni liker Rožce z Gorjancev, je potovalo iz prostora v prostor in marsikje se je na steklenicah nabiral prah. Odločili smo se za manjši prodajni prostor – prostor, kjer bi strankam ponudili naše bogastvo – živila pridelana s pomočjo slovenskih pridnih kmečkih rok. Ko je bil prostor narejen, pa je bilo v njem veliko praznih polic. Da bi jih zapolnili, smo povabili k sodelovanju še druge kmetije in trgovinica je dobila svojo podobo…


trgovinica

trgovinicaTrgovinica je kraj, kjer poteka predstavitev in ponudba končnih pridelkov in izdelkov kmetije, katerih prodaja ne poteka avtomatizirano. Poleg prodaje domačih izdelkov in pridelkov ponujamo tudi nekatere pridelke in izdelke drugih kmetij. 10 metrov od trgovinice stoji mlekomat, ki deluje 24 ur na dan, pod streho trgovinice pa prodajni avtomat za druge pridelke.

Pri mlekomatu lahko natočite mleko za 0,7 EUR / liter 24 ur na dan (pozimi občasno mleka zmanjka). S seboj je potrebno imeti kovance in embalažo. V kolikor je nimate, pa se oglasite na dvorišču kmetije.


V prodajnem avtomatu pod streho trgovinice pa lahko kupite:


domača kokošja jajčka, navadni jogurt, domačo skuto, polnozrnato pšenično in pirino moko, pšenični in pirin zdrob (gres), ter drugo ponudbo kmetije.


Poleg avtomata za razne izdelke je tudi avtomat za sladoled (razen izjem, ko poteka prodaja>sladoleda izven kmetije). Avtomat po plačilu enega EUR natoči sladoled v lonček.


V trgovinici poleg reči v prodajnem avtomatu lahko kupite še:


- zeliščni liker Rožce z Gorjancev s posvetili po izbiri in v različnih steklenicah
- voščilnice in druge ročne izdelke
- na dvorišču kmetije domači cviček (s seboj potrebno vzeti embalažo)
- domač grozdni sok (s seboj je potrebno imeti embalažo)
- v sezoni mošt, buče, božično novoletne smrekice, sezonsko zelenjavo,…
- … …IMG_4514
IMG_4542